Fundació

L’any 1979 un grup de pares i familiars de joves afectats per malaltia mental ( esquizofrènia ) van fundar l’Associació per la Rehabilitació de Malalt Psíquic AREP, pionera a Catalunya.
Al 1980, davant la total manca d’alternatives a la institucionalització psiquiàtrica , l’associació AREP obre el primer centre de rehabilitació i formació soci -laboral del jove malalt mental a Barcelona . Al 1982 l’esplai AREP. Al 1984 les llars residència AREP ( pisos dirigits).
L’any 1989, en una assemblea general de l’associació AREP , els pares van mostrar gran preocupació pel futur dels seus fills malalts el dia que ells faltessin i van proposar constituir una fundació que cuidés de la tutela dels fills , la qual cosa va ésser aprovada per unanimitat i creant-se la Fundació Vía-Guasp, per la Tutela del Malalt Mental.

 


La Sra. Joana Mª Guasp i Mañé, fundadora i directora d’AREP,i seguidament Presidenta de la Fundació  Via – Guasp per a la tutela del Malalt Mental, va ser guardonada per la seva amplia i llarga trajectòria amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya.

La seva experiència està exposada en una autobiografia titulada “FER CRÈIXER UN RIU AL DESERT “ ,  llibre que es pot descarregar gratuïtament des de aquesta mateixa pàgina web. DESCARREGAR LLIBRE (PDF - 5,28 Mg.)

Qui vulgui pot fer una donació voluntària a la Fundació Via- Guasp.
BUTLLETA D’ADHESIÓ
 

La Fundació Via–Guasp és una entitat sense ànim de lucre amb fins benèfic-socials, dedicada a la tutela de persones amb trastorn mental sever.

Nº de Registre d’entitats , Serveis i Establiments Socials E 01092
Codi d’identificació : G-59073049

Fundació Vía-Guasp – Passeig Maragall, nº 130 08027 – Barcelona Tel. 93 498 80 31© Copyright 2005 Esquizofrenia

Avis legal | Política de privacitat | Política de Cookies