Qui som

L’any 1979 un grup de pares i familiars de joves afectats per trastorn mental (esquizofrènia) van fundar l’Associació per la Rehabilitació de Malalt Psíquic AREP, pionera a Catalunya.

Al 1980, davant la total manca d’alternatives a la institucionalització psiquiàtrica, l’associació AREP obre el primer centre de rehabilitació i formació sociolaboral per a joves amb patologia mental a Barcelona.

L’any 1989, en una assemblea general de l’Associació AREP, els pares van mostrar gran preocupació pel futur dels seus fills malalts el dia que ells faltessin i van proposar constituir una fundació que cuidés de la tutela dels fills, la qual cosa va ésser aprovada per unanimitat, creant-se la Fundació Via-Guasp per a la Tutela del Malalt Mental.

Abans com a Fundació tutelar i actualment com a Fundació de suport, donem assistència a persones que pateixen trastorn mental, en diferents àrees de la seva vida. Per abordar cadascuna d’aquestes esferes, la Fundació disposa de tres àrees que treballen conjuntament pel benestar de les persones assistides:

  • Àrea social
  • Àrea econòmica
  • Àrea judicial

La Sra. Joana Mª Guasp i Mañé, fundadora i directora d’AREP, i seguidament Presidenta de la Fundació  Via – Guasp per a la tutela del Malalt Mental, va ser guardonada per la seva amplia i llarga trajectòria amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya.

Actualment és Presidenta d’Honor de la Fundació Via Guasp.

                                                                                             

La seva experiència està exposada en una autobiografia titulada “FER CRÈIXER UN RIU AL DESERT “ ,  llibre que es pot descarregar gratuïtament des de aquesta mateixa pàgina web. DESCARREGAR LLIBRE (PDF – 5,28 Mg.)

RECONEIXEMENTS   

INAGURACIÓ SEU FUNDACIÓ VIA GUASP I LLAR RESIDÈNCIA LA GINESTA, amb qui compartim edifici, per part de la  Honorable Sra. Neus Munté, Consellera de Presidència de La Generalitat de Catalunya (25 de maig de 2017).